У Харкові створено Департамент надзвичайних ситуацій

У Харкові створено Департамент надзвичайних ситуацій.

У Харкові створено Департамент надзвичайних ситуацій.

Події
26 сiчня 19:10

Харківська міська рада сьогодні, 26 січня, на позачерговій сесії ухвалила рішення про створення Департаменту надзвичайних ситуацій.

Департамент буде оповіщати та інформувати органи управління, сили цивільного захисту, керівний склад та населення про виникнення чи загрозу надзвичайній ситуації військового, природного, техногенного та соціального характеру, повідомляє прес-служба мерії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Його працівники цілодобово забезпечуватимуть системи збирання, обробки, узагальнення та аналізу інформації про надзвичайні ситуації на території міста. Зокрема, вони виїжджатимуть на місця виникнення ситуацій із залученням аварійних бригад комунальних підприємств для оперативного усунення наслідків та взаємодії з підрозділами Національної поліції, Центру екстреної медичної допомоги та іншими службами", - кажуть в мерії.

Також на сесії ухвалили Програму реагування на надзвичайні ситуації міста Харкова на 2024-2027 роки.

Серед пунктів програми - створення та підтримання у постійній готовності місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) про загрозу виникнення чи виникнення надзвичайних ситуацій, здійснення її модернізації та забезпечення функціонування.

"На сьогоднішній день впровадження системи виявлення, аналізу, обліку та реагування на надзвичайні ситуації є пріоритетом у забезпеченні безпеки населення, а МАСЦО дозволить попереджати та інформувати мешканців про такі загрози у цілодобовому режимі", - йдеться у програмі.

Як повідомив мер Ігор Терехов, у рамках реалізації програми буде розроблено диференційовану систему оповіщення про загрозу ворожих атак, а також буде створено Ситуаційний центр.

"Він швидше реагуватиме на всі можливі виклики. У нас є домовленість з USAID про фінансування цього проекту. Також вже є для центру безпечне приміщення", - повідомив мер.

За його словами, вже з цього року сирена в Харкові вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області.

"Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу. Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують наші міжнародні партнери", - додав мер.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах