22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня

22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня.

22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня.

Події
29 грудня 2023 10:05

Вночі 29 грудня РФ влаштувала масований обстріл України. Під ударом опинились Харків, Запоріжжя, Одеса, Київ, Дніпро, Львів. У Харкові було зафіксовано 22 "прильоти". Серед постраждалих об'єктів – медустанова, школа, житлові будинки, "Нова пошта", підприємство. Є загиблий та поранені.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На жаль, обстріли почалися о 5 ранку і тривали до 8 години ранку. На цей час ми нарахували 22 обстріли, 22 прильоти по різних районах міста Харкова. На жаль, постраждали цивільні об'єкти: я маю на увазі, що постраждала лікарня, поліклініка, крім цього, постраждала школа, постраждали житлові будинки, відділення "Нової пошти" та виробниче підприємство міста Харкова.

22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня фото 122 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня фото 1

Попередньо обстріл вівся по Київському та Холодногірському районам ракетами С-300 та Х-22.

"Є деякі проблеми з подачею електрики для транспорту, але наші фахівці вже працюють над відновленням електропостачання. Поки що задіяли тролейбуси на автономному ході", - уточнив Терехов.

Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, загинуло 3 особи, 13 поранено. Усі троє загиблих – чоловіки. Один із загиблих - 60-річний пенсіонер, працював слюсарем. Ще одному загиблому був 41 рік, він був також слюсарем, у чоловіка залишилася дружина та двоє дітей. Також під час атаки загинув 30-річний начальник дільниці ремонту електроприладів одного із підприємств.

Одинадцять постраждалих перебувають у лікарнях, двом харків'янам надали допомогу на місці. 3 поранених – у вкрай тяжкому стані, лікарі борються за їхнє життя. 8 постраждалих у середній тяжкості.

22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня фото 2 122 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня фото 2

"В результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства. В одній із медустанов вибуховою хвилею пошкоджено дах та вікна. Поряд знайдено уламки російської ракети. Під час ворожих обстрілів також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги", - розповів Синєгубов.

22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня фото 3 222 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня фото 3

Керівник поліції в Харківській області Володимир Тимошко уточнив, що медустанова, що постраждала, знаходиться в Київському районі. Також у Київському районі через ворожі обстріли були пошкоджені 13 житлових будинків.

За інформацією прес-секретаря Повітряних Сил Юрія Ігната, сьогодні Росія запускала все, окрім "Калібрів".

"Окупанти використовували "Кинджали", балістику, С-300, крилаті ракети, БПЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505."

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах