Ноги були в крові: 17-річний підліток із Харківської області зміг втекти з Росії

17-річний підліток із Харківської області зміг втекти з Росії.

17-річний підліток із Харківської області зміг втекти з Росії. Фото: youtube.com/@Dmytro_Lubinets

Події
26 грудня 2023 12:53

17-річного Сергія Чередниченка з Великого Бурлука Харківської області росіяни депортували до Валуйки Білгородської області на початку повномасштабного вторгнення. З розбитими до крові ногами він зумів дійти українських прикордонників.

Свою історію хлопець із Харківщини розповів у спецпроекті на Ютуб-каналі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубинця.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сергій розповів, що у мирному житті закінчив музичну школу за класом фортепіано та займався футболом. У перший день повномасштабної війни він разом із батьками опинився в окупації.

"Я прокинувся через те, що батьки не спали. І я побачив очі тата – я ніколи його таким не бачив. Перший день війни були окуповані: проходили колони, летіли гелікоптери", - згадує Чередниченко 24 лютого 2022 року.

Він розповів, що чотири російські військові з автоматами посадили його в машину, після чого він опинився в місті Валуйки Білгородської області РФ.

"Розуміючи, хто ці люди, і що для них життя… Одягли форму, одягли ремінь, дали два магазини з автомата, посадили – через 2 години я опинився у Валуйках", - розповів хлопець.

Він каже, що кілька разів намагався втекти від окупантів, для чого наймав машину та пішки йшов до кордону. Вчетверте його затримали та відвезли до підвалу. Там жорстоко били.

"У них був болт сантиметрів 40-50. Вони дізналися, що я футболіст, і почали бити мене по ногах - по гомілковостопах. Коли я дійшов до наших прикордонників, у мене шкарпетки були всі в крові", - розповів про пережите Чередниченко.

На початку грудня 2023 року віце-прем'єр України, міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв'ю Голосу Америки повідомила, що офіційно відомо про приблизно 20 тисяч депортованих до Росії українських дітей. Справжня кількість викрадених Росією українських дітей може становити сотні тисяч.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах