Жителів Харківської області готуватимуть до національного спротиву

Жителів Харківської області готуватимуть до національного спротиву.

Жителів Харківської області готуватимуть до національного спротиву. Фото: 5 канал

Події
25 грудня 2023 09:46

Депутати Харківської обласної ради затвердили створення комунальної установи "Обласний центр підготовки населення до національного спротиву".

Рішення ухвалено на останній сесії облради 23 грудня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Центр займатиметься підвищенням обороноздатності держави, наданням обороні України всеосяжного характеру, а також сприянням готовності громадян України до національного спротиву.

Основними завданнями Центру є:

1) проведення широкої інформаційної, виховної, просвітницької та роз'яснювальної роботи у різних формах, спрямованої на:

  • формування у населення національної самосвідомості, активної суспільної позиції;
  • виховання у населення поваги до державної мови та державних символів України, національних, історичних, культурних цінностей України, дбайливого ставлення до історико-культурного надбання України;
  • військово-патріотичне виховання громадян України та інше.

2) організація та проведення теоретичних, прикладних, практичних та інших заходів, спрямованих на набуття громадянами України знань та практичних умінь, необхідних для захисту країни;

3) виконання заходів обласних та регіональних програм у сфері оборони, військово-патріотичного виховання та національного спротиву.

"Мається на увазі базова підготовка людей, які досягли 18-річного віку. Працюватимуть у цій установі учасники бойових дій, військовослужбовці, офіцери, які знають свою справу і володіють авторитетом серед побратимів. Реалізуватимуться загальновоєнні дисципліни практичної теоретичної підготовки", - сказав директор Департамента роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації Андрій Пожидаєв.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах