Шпигував за співробітниками військових вузів Харкова: російському агенту загрожує довічне ув'язнення

Шпигунів за співробітниками військових вишів Харкова: російському агенту загрожує довічне ув'язнення.

Шпигунів за співробітниками військових вишів Харкова: російському агенту загрожує довічне ув'язнення. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
22 грудня 2023 10:05

У Харкові судитимуть російського агента, який передавав ворогові дані про посадових осіб військових навчальних закладів міста. Також він систематично інформував російських "товаришів" про місця дислокування ЗСУ та результати ракетних атак по місту.

Про це повідомили у Харківській обласній військовій прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

53-річного чоловіка звинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах військового стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України), а також за фактом незаконного придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Харків'янин до арешту працював на посаді завідувача господарством господарської ділянки механічного відділу державного підприємства. Слідство встановило, що він контактував зі своїм давнім знайомим, більш відомим як один із гауляйтерів Харківщини.

Товариш обвинуваченого вже встиг попрацювати в окупованому Луганську на посаді "заступника начальника відділення з розкриття злочинів проти особи карного розшуку жовтневого ру мвс лнр". Згодом вступив до лав спеціального загону швидкого реагування "Рись" федеральної служби військ національної гвардії РФ, головним завданням якого була участь у бойових діях, спрямованих на окупацію Харкова.

Протягом 2022 року харків'янин збирав та передавав другу через месенджер "Телеграм" інформацію про об'єкти із зазначенням їхньої територіальної прив'язки, на яких знаходяться військовослужбовці ЗСУ, а також відстежував місця ураження ракетних обстрілів по місту.

Крім того, він готував інформацію про певних посадових осіб військових навчальних закладів Харкова як "кандидатів" для вербування російськими спецслужбами.

У червні цього року правоохоронці викрили зрадника. Під час обшуку у квартирі харків'янина виявлено близько півтисячі набоїв, які він незаконно придбав та зберігав.

Наразі він перебуває під вартою. Обвинувальний акт буде розглянуто у Московському районному суді Харкова. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах