Американський професор Тімоті Снайдер збирає гроші на ППО для Харківської області

Американський професор Тімоті Снайдер збирає гроші на ППО для Харківщини.

Американський професор Тімоті Снайдер збирає гроші на ППО для Харківщини. Фото: Свідомі

Події
22 грудня 2023 09:21

Американський професор Єльського університету історик Тімоті Снайдер збирає гроші на систему захисту Харківської області від ракетних ударів "Безпечне небо".

Професор оголосив збір 950 тисяч доларів, яких має вистачити, щоби захистити небо чотирьох областей: Харківської, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. Про це йдеться на платформі фандрейзингової платформи United24, яка веде збір коштів.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Система "Безпечне небо" - українська розробка. Вона складається із системи сенсорів, які можуть знаходити повітряні цілі та передбачати їхній маршрут. Захист ефективно показав себе у тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти БпЛА Shahed. Як повідомляється в пресрелізі United24, під час випробувань у 11 регіонах України вона виявила 100% повітряних загроз без помилок. Завдяки штучному інтелекту, система також прогнозує, звідки можуть виникнути такі загрози.

Тімоті Снайдер та чотири його колеги — Франсіс Фукуяма зі Стенфордського університету, Рорі Фіннін з Кембриджу, Тімоті Гартон Еш з Оксфорда та Сергій Плохій із Гарварду — перед цим уже зібрали аналогічну суму. На ці гроші "Безпечне небо" буде встановлено у Сумській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

"Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулися на проект "Безпечне небо". Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім'ям, які могли б постраждати. Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України. Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок", - заявив професор Снайдер.

Гроші збирають на державній платформі United24. Приєднатися до збору можна за посиланням.

Довідка Vgorode. Тімоті Снайдер – історик та письменник. Фахівець з історії Східної Європи та, зокрема, історії України, Польщі, Росії. Займається переважно історією XX століття. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та Голокосту. Автор понад десяти книг, перекладених на сорок мов, та курсу "Становлення сучасної України". У жовтні 2022 року Снайдер приєднався до послів фандрейзингової платформи UNITED24, у листопаді запустив збір на систему протидії дронам "Ловець шахедів" для Києва, а вже в лютому 2023-го закрив його, зібравши 1 268 196 доларів.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах