Колишній ТОП-чиновник у Харкові отримав 3,5 роки ув'язнення

Колишній ТОП-чиновник у Харкові отримав 3,5 роки ув'язнення.

Колишній ТОП-чиновник у Харкові отримав 3,5 роки ув'язнення. Фото: Слово та Справа

Події
13 грудня 2023 12:13

Ексдиректора комунального підприємства "Комплекс з вивезення побутових відходів" Фазиля Аббасова визнано винним у зловживанні службовим становищем. Йому присудили 3,5 роки ув'язнення.

Про це повідомила прес-служба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"12 грудня 2023 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду підтвердив законність вироку Апеляційної палати ВАКС від 11 серпня 2023 року колишньому депутату Харківської міської ради та екс-керівнику комунального підприємства", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ексдиректор завдав підприємству 1 мільйона гривень збитків. Стільки отримала фірма-переможець за постачання обладнання, яке не відповідало вимогам.

Постанову суду не можна оскаржити.

Як розповіли у САП, суд першої інстанції 21 вересня 2022 року виправдав чиновника. Прокурор САП подав апеляційну скаргу на це рішення. Через рік, 11 серпня 2023 року, Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційну скаргу, скасувала виправдувальний вирок та визнала Аббасова винним за ч. 2 ст. 364 КК України. Верховний Суд підтвердив це рішення.

У 2016 році директор комунального підприємства, який на той момент також був депутатом міськради, за результатами проведених державних закупівель обладнання, діючи на користь підконтрольної йому юридичної особи та всупереч законодавству, вніс зміни до тендерної документації. Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідає вимогам, встановленим у тендерній документації.

"Такі зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень, саме стільки коштів безпідставно отримала фірма-переможець за постачання обладнання. При цьому, як встановило слідство, частину цих коштів після отримання було перераховано фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якою був директор комунального підприємства", - кажуть у САП.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах