Ілону Маску не сподобався арешт у Харкові проросійського блогера

Ілону Маску не сподобався арешт у Харкові проросійського блогера.

Ілону Маску не сподобався арешт у Харкові проросійського блогера.

Події
11 грудня 2023 11:36

Американський мільярдер Ілон Маск обурився через те, що Служба безпеки України у Харкові затримала проросійського блогера з Латинської Америки.

Свою реакцію Маск опублікував у Twitter.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, у травні 2023 року СБУ затримала чилійця Гонсало Ліра. 55-річний блогер, який мешкає зараз у Харкові, у власних каналах "Telegram" та "YouTube" називав вторгнення Росії в Україну є одним із найблискучіших вторгнень у сучасній історії. Він писав повідомлення та знімав відеоролики, в яких говорив, що російські війська не обстрілюють мирне населення, а звинувачував у цьому українських військових. Також у СБУ кажуть, що затриманий знімав провокативні відео, в яких намагався сфотографувати обличчя українських захисників та ображати їх. Крім того, він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та сил оборони нашої держави. Суд обрав йому запобіжний захід – утримання під вартою.

"Громадянин США сидить у в'язниці в Україні після того, як ми відправили понад 100 мільярдів доларів? Чи є в цій історії щось більше, ніж просто критика Зеленського? Якщо це все, то тут ми маємо серйозну проблему", - написав Маск.

Маск прокоментував тему "мук" Гонсало Ліра в Україні під відео відомого американського ведучого Такера Карлсона. Карлсон несподівано порушив цю тему, через півроку після затримання блогера, але саме в момент вирішення питання підтримки України в Конгресі США. При цьому бізнесмен у своєму посту метнув президента України Володимира Зеленського, вимагаючи від нього таким чином коментаря.

У СБУ прокоментували звинувачення Маска. Там повідомили, що під час затримання блогера діяли відповідно до законодавства.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах