На Харківщині активізувалися російські ДРГ

На Харківщині активізувалися російські ДРГ - Держприкордонслужба.

На Харківщині активізувалися російські ДРГ - Держприкордонслужба. Фото: Генштаб ЗСУ

Події
01 грудня 2023 12:05

На Харківщині фіксується більше спроб проходу російських ДРГ на українські території, ніж на Сумщині.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає "Укрінформ".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Раніше найбільше ми їх фіксували за Сумським напрямом. А за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напряму, а саме Харківщина. Ворог за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області", – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи при цьому зменшилася кількість ДРГ у Сумській області, Демченко заявив, що останнім часом саме по Сумському напрямку не фіксувалася робота ДРГ.

"Можливо, вони змінили напрямок, де вони хочуть застосовувати ДРГ, можливо, вони бачать, що за Сумським напрямом у них нічого не виходить", - сказав речник.

Він розповів, що крім ДРГ, у Сумській області є регулярні, щоденні, обстріли, які здійснює РФ, завдаючи ударів зі своєї території, застосовуючи при цьому різноманітне озброєння, в тому числі й авіацію.

"За минулий місяць маємо понад дві тисячі обстрілів Чернігівщини, Сумщини та Харківщини, здійснених країною-терористом. Найбільше обстрілів останнім часом ми фіксуємо по Харківській області", - поінформував Демченко.

Спікер ДПСУ зазначив, що відкрито проводити облаштування безпосередньої лінії кордону з Росією в інженерному відношенні досить складно через обстріли, які здійснюють РФ.

"Але, звичайно, відбувається зміцнення в прикордонні, у максимальній близькості до кордону, наскільки це можливо у фортифікаційному відношенні, щоб наші підрозділи Державної прикордонної служби та інших складових Сил оборони мали всі можливості щодо укриття та ведення бою, якщо станеться якесь повторне вторгнення", - сказав він.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах