Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру

Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру.

Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру. Фото: ГБР

Події
09 листопада 2023 10:31

Повідомлено про підозру поліцейському, який у передмісті Харкова збив на смерть 15-річну дівчинку. Підозрюваного вже звільнили з органів правопорядку.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ДТП сталося 2 серпня близько 19.20 на трасі "Київ-Харків-Довжанський". Позашляховик збив 15-річну дівчину на пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту "Рай-Оленівка" на Харківщині. Від отриманих травм дитина загинула на місці.

Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру.Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру. Фото: ГБР

За кермом був поліцейський. Він керував службовим автомобілем.

Експертиза показала, що водій не був під впливом алкоголю.

"Згідно з висновком судової автотехнічної експертизи, яка тривала близько трьох місяців, у зазначеній дорожньо-транспортній ситуації дії водія автомобіля не відповідали вимогам п.п. 12.3, 18.1 ПДР України та перебували, з технічного погляду, у причинному зв'язку з виникненням ДТП", – повідомили у прокуратурі.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, колишній правоохоронець працював у Києві і того вечора їхав до столиці. Близько 19.20 поблизу зупинки громадського транспорту "Рай-Оленівка" 15-річна дівчина переходила нерегульований пішохідний перехід з велосипедом у руках. Поліцейський, не зменшуючи швидкості, здійснив на неї наїзд. Від отриманих травм потерпіла загинула на місці події.

Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру.Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру. Фото: ТСН

Наразі підозрюваного звільнено з правоохоронних органів. Йому повідомлено про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах