Німецькі волонтери обладнали дитячий майданчик у Харкові

Німецькі волонтери обладнали дитячий майданчик у Харкові.

Німецькі волонтери обладнали дитячий майданчик у Харкові.

Події
08 листопада 2023 18:11

Ігровий комплекс облаштували на Олексіївці - в районі Харкова, який зазнав численних обстрілів та ракетних ударів.

Проект реалізується харківськими волонтерами – всеукраїнською платформою вуличних культур Street Culture та німецькою неурядовою організацією KuKuk Kultur.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Програма створення дитячих майданчиків на територіях, що постраждали через військову агресію, епідемії та природні катаклізми, існує вже 15 років. За цей час благодійники встановили майданчики для дітей у різних країнах, включаючи держави Близького Сходу, Македонію, Сербію, Молдову, Непал, Ліван, Бразилію та інші. Навесні 2023 року почали реалізовувати ініціативу і в Україні.

Перший дитячий майданчик Street Culture та KuKuk Kultur встановили у Львові, у дворі Urban Camp Lviv, який є житловим простором для внутрішньо переміщених сімей з дітьми та частиною молодіжних просторів ТВОРІ, яким займаються Street Culture та Urban Reforms.

У Харкові для наступної серії проекту обрали двір навпроти Харківського спеціального навчально-виховного комплексу для дітей із порушеннями слуху. Як і в першому випадку, майданчик збудований з морського контейнера, який був замовлений та зібраний у Німеччині, а потім встановлений у Харкові українською стороною. Також до проекту приєдналися Emenergecy Pedagogy, Hilti, Aktion Deutschland Hilft, які взяли на себе фінансування цієї ініціативи.

Німецькі волонтери обладнали дитячий майданчик у Харкові.Німецькі волонтери обладнали дитячий майданчик у Харкові.

Довідка Vgorode. Street Culture – чемпіони вуличних культур, які з початком повномасштабного вторгнення започаткували у Харкові волонтерський рух Street Culture. Понад рік команда допомагала сім'ям із сім'ями та літнім мешканцям Харкова та внутрішньо переміщеним особам зі сходу, а також розвозила гуманітарну допомогу на деокуповані території. Учасники Street Culture повністю повернулися до відновлення професійної діяльності з популяризації та просування вуличних культур.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах