Харківські театри перейдуть на новий формат роботи

Харківські театри перейдуть на новий формат.

Харківські театри перейдуть на новий формат. Фото: 24 канал

Події
02 листопада 2023 17:58

Обласні театрально-концертні заклади змінять формат надання культурно-масових послуг населенню. Передбачається, що вистави транслюватимуться онлайн. Наразі ведеться робота зі створення єдиної e-афіші.

Роботу над проектом проводять у Харківській обласній раді, повідомляє прес-служба облради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

1 листопада на нараді в облраді обговорили етапи запровадження проекту. У ньому взяли участь представники харківських закладів культури: обласної філармонії, академічного театру музичної комедії, Державного академічного театру ляльок ім. В.А. Афанасьєва, Державного академічного українського драмтеатру ім. Т.Г. Шевченка, театру для дітей та юнацтва, харківського академічного драматичного театру.

«Ще на попередній нараді ми порушили питання зміни формату надання культурно-масових послуг населенню закладами культури шляхом створення єдиної е-афіши та можливості демонструвати творчий продукт, використовуючи мережу Інтернет. Це дозволить зберегти трупи та репертуар театрів, оновити його, отримувати гроші, користуючись «електронною купівлею» квитків на наші онлайн-вистави, дати можливість глядачеві в будь-яких куточках світу насолоджуватися майстерністю харківських акторів, творчістю харківських культурних діячів, а також залишитися вагомою складовою культурного України», - сказала заступник голови облради Валерія Дзюба.

Крім того, за її словами, продовжується робота над збільшенням кількості вистав, концертів, які планується демонструвати українським захисникам, у тому числі, і завдяки новому підходу, який дозволить безпечно та швидко урізноманітнити культурне життя Харківщини.

«Вже на першій презентації цієї ідеї отримали підтримку керівників закладів та їхню згоду на реалізацію цього проекту. Сьогодні ми вже обговорюємо конкретні питання, технічні завдання щодо запровадження цього задуму. Запрошуємо до співпраці всіх небайдужих, волонтерських організацій. Сподіваємося, що громадськість підтримає наші театри та впровадження цього проекту, у тому числі кількість переглядів. Тож чекайте, Харківщина навіть у військових умовах знаходить можливості жити, працювати, творити", - сказала Валерія Дзюба.

Також на нараді представники виконавчого апарату обласної ради надали роз'яснення з профільних питань, саме: щодо антикорупційних ризиків та запобігання конфлікту інтересів керівниками під час виконання своїх повноважень та функціональних обов'язків, щодо попередньої підготовки необхідних документів для ведення діяльності, зокрема відновлення потерпілих у результаті російської агресії об'єктів. Крім того, розглянули стан поточної діяльності обласних комунальних театрально-концертних закладів та їх проблемні питання.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах