На Харківщині примусово евакуюють сім'ї з дітьми з 10 населених пунктів

На Харківщині примусово евакуювали сім'ї з дітьми з 10 населених пунктів.

На Харківщині примусово евакуювали сім'ї з дітьми з 10 населених пунктів. Фото: LB.ua

Події
26 жовтня 2023 08:47

У Харківській обласній військовій адміністрації готують рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кондрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебувають 275 дітей.

Також рекомендовано цивільним, насамперед сім'ям з дітьми, евакуюватись із Борівської громади Ізюмського району, у тому числі з Борової. Нині там проживає 8900 осіб, серед них – 844 дитини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Наголошуємо - діти можуть бути евакуйовані лише щонайменше з одним з батьків або іншим опікуном", - сказав голова ХОВА.

За його словами, евакуація необхідна через те, що ворог продовжує обстрілювати прифронтові громади Харківщини. Гинуть і зазнають поранень мирні жителі, у тому числі діти.

"Всі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо виїжджатимуть за межі області – отримають одноразові виплати. За бажання буде організовано евакуацію до західних областей України", - уточнив Синєгубов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах