Харківський театр "Нафта" поставив сюрреалістичну виставу про Салтівку

Харківський театр "Нафта" поставив сюрреалістичну виставу про Салтівку.

Харківський театр "Нафта" поставив сюрреалістичну виставу про Салтівку. Фото: Олександр Осипов

Події
25 жовтня 2023 16:49

Альтернативний незалежний театр "Нафта" представить прем'єру під назвою "Веселка на Салтівці". Це моновистава у жанрі музичної сюрреалістичної трагікомедії. Прем'єра відбудеться 6 та 7 листопада о 19:00.

"Сюрреалістичний колаж зі снів, спогадів та фрагментів реальності наша особиста ода Салтівці та спроба зафіксувати цей район в українській культурі", - каже автор вистави Артем Вусік.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В основі сюжету автобіографічна історія Артема Вусика, який народився на Салтівці та прожив там свої перші 17 років. Артем бродить між снами та реальністю і іноді не відчуває різниці між цими вимірами. Все начебто відбувається одночасно. Спогади дитинства переплітаються зі снами про війну. В якомусь вимірі до Артема навідується таємний агент, який закликає робити концерт і збирати всіх художників родом із Салтівки, щоб запалити веселку та повернути колишню радість. В іншому просторі Артем зустрічається із внутрішнім театральним критиком і навіть веде з ним діалог. Десь у паралельній реальності грає панк-рок пісня про те, як маленький Артем пішов гуляти далі за свій двір, а в цей час його шукала мати. Іноді спогади перериваються телефонним дзвінком від президента, інколи ж здається, що війна закінчилася 2 роки тому.

Харківський театр Харківський театр

Всі ролі Артем виконує сам - у деяких сценах він одночасно грає і самого себе, і перевтілюється ще у трьох персонажів. Це спектакль-концерт, де музиканти грають наживо авторські композиції.

Харківський театр Харківський театр

"Спектакль «Райдуга на Салтівці» — наша спроба повернути промені радості в місце, яке все ще загоює рани від війни. Одночасно ми переосмислюємо стереотипи про Салтівку. Намагаємося відчути поетичність району, який вважається хуліганським. Широке небо, багато зелених і яскравих веселок після рясного дощу влітку — такої ми пам'ятаємо Салтівку з дитинства. Зруйновані війною та чорні від вогню багатоповерхівки – такою ми вперше побачили Салтівку у 2022 році”, - йдеться у прес-релізі театру.

Харківський театр Харківський театр

Місце проведення поки що не розголошується.

"Будьте уважні — цього разу ми граємо виставу не у нас у театрі, а на сторонньому майданчику. Адреса не розголошуємо заради безпеки. Коли ви придбаєте квитки, точну адресу вам надішле сервіс Інтернет-квиток у смс-повідомленні за день до проведення вистави", – попередили у театрі.

Проект реалізований за підтримки УКФ @ucf.ua.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах