У Харкові у 2024 році планують відновити 157 житлових будинків

У Харкові 2024 року планують відновити 157 житлових будинків.

У Харкові 2024 року планують відновити 157 житлових будинків. Фото: 24 Канал

Події
13 жовтня 2023 08:19

Наступного року у Харкові планують капітально відремонтувати та реконструювати 157 житлових будинків. В них будуть відновлені конструктиви. Крім того, у деяких передбачається відремонтувати фасади, покрівлі, провести роботи з термомодернізації.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Ми спілкуємося з величезною кількістю людей, чиї будинки постраждали. І знаємо, наскільки важливо для кожного, щоб його житло відремонтували. Капремонт планується у тих будинках, де сьогодні можна залучити менші кошти та врятувати матеріальні цінності власників квартир, зберегти цілісність самої споруди. Бо чим довше об'єкт стоїть пошкоджений, тим вищою є вартість його ремонту в майбутньому», - сказав заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Євген Пасенов.

За його словами, станом на сьогодні в реєстрі пошкодженого та зруйнованого майна налічується 424 об'єкти, які потребують капітального ремонту, реконструкції та реставрації. Поступово після надання технічних звітів цей перелік поповнюється, як і після кожного нового обстрілу міста. Управління капітального будівництва зараз працює над 342 проектами.

На останній прес-конференції Харківський міський голова Ігор Терехов сказав, що пріоритет наступного року – відновлення житла та соціальна сфера.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах