У Харкові затримано двох російських коригувальників

У Харкові затримано двох російських коригувальників.

У Харкові затримано двох російських коригувальників. Фото: СБУ

Події
02 серпня 2023 12:50

Співробітники СБУ розкрили та затримали двох мешканців Харкова, які працювали на ворога. Пересуваючись на велосипедах, вони їздили містом та територією області та збирали дані про місцезнаходження підрозділів ЗСУ.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одному з підозрюваних 18 років, другому 20. Коригувальники позначали на гугл-картах місця дислокації українських військових та надсилали фотографії з цими відмітками представнику Росії. Таким чином вони наводили ворожий вогонь на об'єкти, розташовані на території Харківської області. Отримана від підозрюваних інформація використовувалася державою-агресором для вчинення обстрілу.

1 серпня цього року молодих людей затримано у Харкові в порядку ст. 208 КПК України, коли вони збирали інформацію про місце розташування одного з військових підрозділів.

У Харкові затримали затримано двох російських коригувальників.У Харкові затримали затримано двох російських коригувальників. Фото: СБУ

Їм повідомлено про підозру за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

У Харкові затримали затримано двох російських коригувальників.У Харкові затримали затримано двох російських коригувальників. Фото: СБУ

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним заходів у вигляді тримання під вартою. Коригувальникам загрожує до 12 років в'язниці.

Також в СБУ повідомили, що у рамках кримінального провадження перевіряється причетність затриманих до наведення по Харкові російських дронів-камікадзе «Шахед» під час нічної атаки 1 серпня цього року.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах