Навчальний рік 2023/2024 у Харкові: Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах

Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах.

Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах. Фото: Харківська міськрада

Події
28 липня 2023 12:42

Харківський міський голова Ігор Терехов 27 липня зустрівся з батьками школярів Шевченківського району, щоби обговорити питання організації навчання.

В обговоренні взяли участь 130 батьків, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, аналогічні зустрічі заплановані до 11 серпня у всіх районах Харкова.

"Я знаю, що є запит на офлайн. І я маю на нього відреагувати. Повірте, залишити дистанційку нам було б набагато простіше, ніж зараз шукати варіанти, як організувати навчання дітей за партами. Ми не можемо дати відповіді вже сьогодні, що саме буде передбачати комбінований формат, але я впевнений, що немає нічого важливішого за нашу спільну комунікацію, завдяки якій кожен зможе поділитися своїм баченням освітнього процесу", - сказав Терехов під час зустрічі у Шевченківському районі.

На запитання, чи розглядається варіант, що діти навчатимуться у класах, а під час повітряної тривоги спускатимуться в укриття, Терехов відповів:

"Ні, не буде в жодному разі! Поки зберігається можливість обстрілів з російської території міста Харкова ракетами С-300, жодного класу муніципалітетом відкрито не буде. Коли військові скажуть, дай Боже, немає питань, будь ласка! У той же день ми відкриємо всі школи, що збереглися", - цитує його слова "Медіапорт".

Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах.Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах. Фото: Харківська міськрада

Наразі міська влада з'ясовує, чи будуть охочі навчатися в метрополітені та укриттях, які відповідають вимогам бомбосховищ.

"Щодо бомбосховищ, не я ці норми писав, але ми всі повинні їх виконувати. Воно має відповідати, у тому числі, там прописано, радіаційній безпеці. Сказати, що можливо переобладнати... От ви ухмиляєтеся, а воно так і є: я не можу порушувати закон", - сказав міський голова.

Яким буде розклад та умови офлайн-навчання, невідомо.

"Ми підрахуємо тоді, коли ми зрозуміємо, скільки дітей, якого віку, в які класи вони будуть йти. Ми з'ясуємо, для цього ми і зустрічаємося з вами. І потім скажемо, скільки будуть йти навчатися, в які дні вони будуть навчатися, скільки змін буде", - відповів Терехов.

Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах.Терехов розповів, чи буде організовано офлайн-навчання у школах. Фото: Харківська міськрада

За його словами, укриття у школах Харкова перевірялися.

"Спочатку ДСНС дали нам дозвіл за певних умов на 117 шкіл, а потім після того, як Кабінет міністрів видав своє розпорядження, вони сказали: ні, тепер лише бомбосховища, які відповідають усім вимогам. Таких, на жаль, щоб збудувати, потрібні кошти кількох бюджетів і не лише міста Харкова. І крім цього, якийсь час, обладнання. Ми законослухняні люди, і ми не можемо розпочинати навчальний процес у несертифікованих приміщеннях", - сказав Ігор Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах