Готував нову повітряну атаку на Харків: СБУ затримала російського агента

У Харкові затримано російського агента.

У Харкові затримано російського агента. Фото: СБУ

Події
27 липня 2023 17:19

Контррозвідка Служби безпеки затримала російського агента, який займався підготовкою нового повітряного удару РФ у Харкові.

Для виконання ворожого завдання він об'їжджав територію міста та приховано фіксував місця базування сил оборони. Крім того, його цікавили координати залізничних вузлів, де розвантажуються військова техніка та боєприпаси ЗСУ для захисників міста та українських військових на передовій, повідомили у прес-службі СБУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зловмисник входив до складу агентурного апарату головного управління генерального штабу ЗС РФ (відомішого як ГРУ).

Під час таких "вилазок" фігурант намагався також визначити деталі роботи стратегічно важливих об'єктів промисловості, зокрема місцевих авіапідприємств.

Співробітники СБУ затримали ворожого агента "на місці злочину" поблизу одного з промислових об'єктів Харкова, де він проводив дорозвідку місцевості.

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, який потрапив у поле зору російських спецслужб через свої публікації в соцмережах, які він робив після початку повномасштабного вторгнення.

Під час обшуку за адресою проживання затриманого виявлено мобільні телефони та комп'ютерну техніку, які він використовував для листування з агресором.

У Харкові затримано російського агента.У Харкові затримано російського агента. Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зараз він під вартою. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Рівненській та Харківській областях за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах