РФ посилила обстріл Харківської області

РФ посилила обстріл Харківської області

РФ посилила обстріл Харківської області Фото: ХОВА

Події
05 липня 2023 09:09

Протягом доби, з 4 по 5 липня, окупанти завдали ракетного удару по місту Первомайському та селищу Біла Криниця. З мінометів та артилерії було обстріляно прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вранці 4 липня у селі Моначинівка Куп'янського району окупанти обстрілами пошкодили будинки та господарські будівлі. Постраждалих немає.

О 13:37 у місті Первомайський армія РФ завдала удару ракетою "Іскандер", постраждали 43 людини, серед них – 12 дітей. Пошкоджено 8 багатоповерхових будинків, горіли автомобілі. Станом на ранок 5 липня у лікарнях області лишається 7 осіб. 5 – у Первомайському, стан середньої тяжкості, здебільшого – з осколковими пораненнями. До Харкова госпіталізовано жінку з пораненням ока, стан середній. Однорічна дитина також знаходиться в медустанові, стан – середньої тяжкості.

Близько 20.00 ворог вчинив потужний мінометний обстріл села Уди. Завдано 19 ударів, внаслідок чого значно пошкоджено два приватні будинки та знищено автомобіль. Жертв немає.

О 23:30 у селі Біла Криниця Чугуївського району внаслідок обстрілу цукрового заводу зруйновано дах, стіни, конструктивні елементи виробничої будівлі. Попередньо росіяни застосували С-300. Отримали вибухові травми чоловіка 45 та 37 років, їх госпіталізовано у середньому стані.

5 липня близько 4:00 у смт Білий Колодязь стався обстріл, пошкоджено багатоквартирний будинок та автомобіль. Інформація про постраждалих не надходила.

5 липня о 04:32 у селі Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілу горів будинок, без постраждалих", - розповів Синєгубов.

Також, за його словами, в Ізюмі у лісництві сталася детонація вибухонебезпечного предмета. Травми отримала жінка 69 років.

За добу піротехніки обстежили 8,8 га території області, де виявили та знешкодили 59 одиниць вибухонебезпечних предметів. До робіт залучалися 32 піротехнічні розрахунки ДСНС (163 особи та 64 одиниці техніки).

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах