Харківська випускниця здала тест з української на 200 балів всього за 15 хвилин

Харківська випускниця здала тест з української на 200 балів всього за 15 хвилин.

Харківська випускниця здала тест з української на 200 балів всього за 15 хвилин. Фото: 5 канал

Події
27 червня 2023 12:01

Випускниця з Харкова Аліна Герасименко під час зовнішнього незалежного тестування набрала 200 балів з української. Дівчина відповіла на всі запитання лише за 15 хвилин.

Про це розповів 5 канал.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аліна каже, що власний рекорд став несподіванкою для неї.

"Я дуже зраділа, коли побачила питання, на які можу відповісти. Тому хвилювання одразу спало, і я просто зосередилася тільки на цьому, не зважаючи на те, що якісь шарудіння там були позаду", - розповіла дівчина.

Поглиблено вчити українську дівчину розпочала з 8-го класу. Займалася зі шкільною вчителькою та самотужки.

"Вона повністю вивчила словничок репресованих слів Орісі Демської. І потім органічно почала їх вплітати в наше спілкування, і я помічаю, що це не просто літературна лексика, а ці родзинки забутих слів, які вона вже вільно вплітає у свою промову, іронізує, жартує", – розповіла Ірина Таровита, вчителька української мови та літератури.

Також дівчина цікавиться українською етнографією та історією.

"Ми спочатку росли трошки в такій атмосфері, ще в початковій школі, що українська — не дуже цікава, не дуже багата і дуже схожа на російську, але ми її вчимо, бо так треба. А взагалі це дуже багата мова, і мене це дуже вразило, і я її полюбила", - зізналася дівчина.

Аліна самостійно проходила різні випробування. Війна ускладнила підготовку: більше року довелося вчитися онлайн під звуки вибухів та повітряні тривоги. У першому семестрі дівчина була на Харківщині, де частіше вимикали світло, не було інтернету, доводилося читати з ліхтариком.

Дівчина планує подавати документи до двох університетів: київський та харківський. Обрала спеціальністю українську філологію та етнографію. Але пріоритетом є навчання офлайн, тому що потребує живого спілкування з людьми.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах