Смертельна ДТП за участю підлітка: у Харкові розпочався суд над Миколою Харківським

У Харкові розпочався суд над Миколою Харківським.

У Харкові розпочався суд над Миколою Харківським. Фото: Суспільне Харків

Події
16 червня 2023 23:05

Сьогодні, 16 червня, відбулося підготовче судове засідання у справі Миколи Харківського, який у жовтні 2021 року на «Інфініті» врізався у «Шевролі» на проспекті Гагаріна. Внаслідок ДТП одна людина загинула, троє отримали травми.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Обвинувальний акт було направлено на розгляд до суду ще у січні минулого року. Проте низка факторів, зокрема, зміна місць проживання учасників процесу, війна, служба у ЗСУ, продовження лікування потерпілих — уповільнили розгляд справи. За весь цей час так і не вдалося провести підготовче засідання. Про це розповів адвокат юридичної компанії "Міллер" Артем Облетов. Компанія разом із депутатом Харківської міськради Ігорем Черняком (зараз служить у ЗСУ) представляє інтереси сім'ї загиблого.

Від початку війни справу розглядали у Полтаві, зараз повернули назад до Харкова - тепер нею займається Червонозаводський районний суд.

Наступного засідання виступить представник уповноваженого органу з питань пробації. Він надасть характеристику обвинуваченого. Також буде оголошено звинувачення та встановлено офіційну позицію захисту, порядок та обсяг дослідження доказів.

Читайте також: "Бухим менше їздити треба": Микола Харківський відповів дочці загиблого в ДТП на Одещині (відео)

За словами Облєтова, також завершено розслідування у справі батька Миколи Харківського. Йому було повідомлено про підозру за статтею 166 КК України (злісне невиконання батьками встановлених законом обов'язків щодо догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки). Продовжується ознайомлення сторін із матеріалами кримінального провадження. Найближчим часом обвинувальний акт має бути направлений до суду.

Нагадаємо, аварія сталася 26 жовтня 2021 близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. підліток за кермом "Інфініті", яка "летіла" на червоне світло на швидкості більше 100 км/год, протаранив Chevrolet Aveo, який їхав на дозволяючий сигнал світлофора. 58-річний водій "Шевроле" загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti - двоє хлопців 19 років і 16-річна дівчина - з тяжкими травмами були доставлені до лікарні, а водій "Інфініті" майже не постраждав. Йому вибрали запобіжний захід - арешт на 60 днів без права на заставу, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну він перебував у СІЗО Суд мав розглядати його справу 17 лютого, але засідання перенесли через хворобу адвоката.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах