"Ваш родич у біді": у Харківській області зловили двох шахрайок

На Харківщині зловили двох шахрайок.

На Харківщині зловили двох шахрайок. Фото: поліція Харківської області

Події
19 травня 2023 09:20

Дві шахрайки із Кривого Рогу дзвонили мешканцям Харківської області, вимагали гроші нібито за "порятунок" родичів від кримінального покарання.

Вони дзвонили людям із повідомленням про те, що їхній родич потрапив у біду і пропонували перерахувати гроші за його "порятунок". Такою схемою шахрайки користувалися тривалий час. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, такий випадок стався у Красноградському районі. До поліції звернулася жінка та повідомила, що їй зателефонувала невідома дівчина, представилася поліцейській. Вона сказала, що з вини її доньки травмовано дитину, і терміново потрібні гроші на її лікування. Крім того, поліцейська пообіцяла не відкривати кримінальне провадження за гроші. Жінка перевела гроші, проте пізніше з'ясувала, що її дочка не чинила жодних правопорушень.

"Начебто дочка перебувала в поліції і із заявницею телефоном говорила "співробітниця поліції". Остання запропонувала за "вирішення" питання про не притягнення доньки до кримінальної відповідальності заплатити 63 тисячі гривень. Жінка перерахувала на вказану банківську картку гроші в сумі 28 тисяч гривень." Після чого зателефонувала дочці та дізналася, що та весь час перебувала на роботі і жодних правопорушень не чинила", - розповіли в поліції.

На Харківщині зловили двох шахрайок.На Харківщині зловили двох шахрайок. Фото: поліція Харківської області

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. У середу, 17 травня, поліцейські встановили зловмисниць. Ними виявилися мешканки Кривого Рогу — 19-річна та 25-річна дівчини. Слідству вже відома причетність цих жінок до скоєння ще одного злочину, тоді вони отримали від потерпілої майже 30 тисяч гривень.

На Харківщині зловили двох шахрайок.На Харківщині зловили двох шахрайок. Фото: поліція Харківської області

"Вони протягом тривалого часу займалися шахрайськими діями під приводом дзвінків "ваш родич у біді" з мобільних телефонів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання дівчат поліцейські вилучили речові докази: мобільні телефони та банківські картки", - повідомили у поліції.

Співробітники поліції встановлюють інші злочини, до яких можуть бути причетні жінки. Наразі вирішують питання про оголошення ним підозри за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах