У Харкові відновили програму кредитування "Доступне житло"

У Харкові відновили програму кредитування "Доступне житло".

У Харкові відновили програму кредитування "Доступне житло". Фото: https://armis.com.ua

Події
18 травня 2023 15:23

У Харкові відновили дію Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки.

З початку повномасштабної війни через значні пошкодження міської інфраструктури, житлового фонду та інших складнощів укладання та фінансування нових договорів за програмою доступного житла було зупинено.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у Департаменті економіки та комунального майна, на сьогоднішній день у Харкові пошкоджено понад 4 тисячі житлових будинків. Незважаючи на це, до міста повернулася велика кількість мешканців. Крім того, Харків прийняв багато внутрішньо переміщених осіб.

У зв'язку з цим Харківський міський голова Ігор Терехов підписав рішення щодо відновлення дії Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки.

За даними міськради, у травні перші три молоді сім'ї вже отримали кредити на власне житло на загальну суму 4,7 мільйона гривень.

Виконавцем програми є Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву".

«Харківська міська рада завжди була для нас стратегічним партнером, і ми дуже раді, що відновлюємо кредитування тач починаємо постачати харків'янам житло. Це перші кредити за міською програмою під час воєнного стану. Сьогодні це єдина іпотечна програма, яка працює у Харкові», – сказав голова правління установи Сергій Кімнатний.

У департаменті економіки та комунального майна міськради повідомили, що у планах на наступні місяці – відновити роботу та за іншими напрямками програми доступного житла.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах