Ніч музеїв: Харківський літмузей запрошує на "Підвалини"

Ніч музеїв: Харківський літмузей запрошує на "Підвалини".

Ніч музеїв: Харківський літмузей запрошує на "Підвалини". Фото: facebook.com/litme.ua

Події
17 травня 2023 12:03

20 травня у Харківському Літературному музеї пройде мініфестиваль "Ніч музеїв". Цього року він буде присвячений "підвалинам" музею.

"Музеї. Постійність та благополуччя", - таку тему визначила Міжнародна рада музеїв ICOM цього року. "Так, подумаєте ви, це саме про українські культурні установи у військових умовах...". Проте ми все ж таки намагаємось зберігати постійність — і навіть у важкі часи не порушувати традиції щовесни влаштовувати мініфестиваль "Ніч музеїв". Намагаємося також облаштувати добробут — у тому числі й підвальне з огляду на ситуацію. І… вже готові запросити вас на "підвалині", - йдеться на сторінці музею у Фейсбуку.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У музеї обіцяють новосілля у новий експозиційний простір у підвалі та звернення до фундаментальних основ, бекграунду музею та до проектів, які не вдалося реалізувати в минулому.

З 15.00 до 20.00 для відвідувачів проведуть лекції, майстер-класи, концерт, а також будуть доступні виставки.

Ніч музеїв: Харківський літмузей запрошує на Підвалини.Ніч музеїв: Харківський літмузей запрошує на Підвалини. Фото: facebook.com/litme.ua

"Символічно в літмузейному підвалі на початку його існування розташувалася майстерня художника Валерія Бондаря. На "Ночі музеїв" ви зможете відчути її атмосферу та оглянути експозицію робіт Бондаря, а ще - власноруч виготовити естампи з ліногравюр художника", - йдеться у співрозмовнику.

"Приміщення музею також відкриється для вас - сюди повернулася мандрівна виставка "Харків - Залізобетон", яка минулого року об'їздила п'ять міст України. Програму доповнять мінілекції у форматі 15х4 від фахівців із різних галузей - про те, що допомагає нам зберігати постійність та перемагати, та "Світлий концерт" Харківського університету мистецтв", - повідомили у музеї.

Детальну програму у Літмузеї повідомлять 18 травня.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах