Сім'я ректора Тація просить не називати його ім'ям вулицю Студентську

Сім'я ректора Тація просить не називати його ім'ям вулицю Студентську.

Сім'я ректора Тація просить не називати його ім'ям вулицю Студентську. Фото: PhotoBuildings

Події
15 травня 2023 11:21

Сім'я академіка, екс-ректора Національного юридичного університету Василя Тація просить зупинити процедуру голосування за перейменування вулиці Студентської.

Відкритий лист до Харківської міськради з відповідним проханням від імені рідних Тація опубліковано на офіційному сайті та в соцмережах НПУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дружина і діти Тація просять припинити громадське обговорення у зв'язку з хвилею негативу з приводу перейменування та закликами проголосувати «проти перейменування», що з'явилася в соцмережах і месенджерах.

"Сім'я академіка Тація Василя Яковича звертається до Харківської міської ради, як до представника громади та до громадськості загалом із цим листом, який просимо опублікувати як відкритий лист... Термін подання пропозицій (зауважень) з 27 березня 2023 року по 28 травня 2023 року. Обурені та некоректні мотиви, якими обґрунтовані такі заклики, а також коментарі до відповідних публікацій, що мають ознаки суб'єктивної, надуманої та неприязної оцінки, змусили рідних заради світлої пам'яті батька та чоловіка звернутися до громади та міської ради з проханням припинити громадське обговорення та вулиці Студентської на честь Тація Василя Яковича", - йдеться у зверненні.

Рідні ректори, Людмила, Лариса та Оксана Тацій, подякували колективу НПУ, який звернувся до міськради з проханням про перейменування та вибачилися перед тими, хто підтримував цю ідею.

За даними на 11:00 15 травня, голосування за перейменування вулиці Студентської виглядало так:

  • "за" - 42%,
  • "проти" - 58%
  • всього проголосувало 19094 осіб.

У коментарях на сторінці голосування більшість харків'ян пропонують назвати ім'ям Тація іншу вулицю у місті, а Студентську залишити, оскільки вона присвячена студентству та не підлягає декомунізації.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах