Салтівка, Нові Будинки, Павлове Поле: у Харкові виявили масові поховання тварин

У Харкові виявили масові поховання свійських тварин.

У Харкові виявили масові поховання свійських тварин. Фото ілюстративне: https://1.zt.ua

Події
10 травня 2023 09:34

Місця незаконного поховання тварин, що налічують сотні могил, були виявлені на Північній Салтівці – біля джерела «Манжосів Яр» (поряд зі спортивними та дитячими майданчиками та школою №164), на Павловому Полі – у Лісопарку, навпроти будинку №32 на вулиці Дерев'янко, а також у сквері на бульварі Жасминове у Слобідському районі.

Про це повідомили у КП «Центр поводження з тваринами».

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На підприємстві нагадує про неприпустимість несанкціонованого поховання домашніх тварин у не відведених місцях, а саме на прибудинковій території, у парках та скверах, біля джерел та інших зон рекреації міста Харкова.

Поховання свійських тварин на території населених пунктів у не відведених для цього місцях є грубим порушенням ветеринарно-санітарних норм, Правил утримання тварин у Харкові та Правил благоустрою міста Харкова. Згідно з цими правилами, власник померлої тварини повинен передати її на підприємство, яке може здійснювати утилізацію, кремацію чи поховання. Також власникам забороняється викидати трупи собак і кішок у контейнери для збору сміття та ховати їх у не відведених для цього місцях.

«Продукти розпаду тіла тварини забруднюють та отруюють навколишнє середовище. У ґрунт та ґрунтові води потрапляють небезпечні віруси та бактерії, від яких могла померти тварина. Іноді поховані останки виривають із могил і розтягують територією парків і скверів безпритульні собаки або дикі тварини, які живуть у лісопаркових зонах», - кажуть на підприємстві.

КП «Центр поводження з тваринами» приймає померлих домашніх тварин на кремацію з подальшим похованням праху в колумбарії для тварин за адресою:

  • пр. Гагаріна, 358.

Щоб здати тіло тварини, необхідно звернутися за тел.

  • (050) 786-79-55 або 0-800-50-43-13 (безкоштовно).

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах