У Харкові продають будівлі російського банку

У Харкові продають будинки російського банку.

У Харкові продають будинки російського банку. Фото: streets-kharkiv.info

Події
08 травня 2023 13:48

У Харкові продають дві будівлі "Промінвестбанку". Одне з них знаходиться у центрі, на Павлівській площі, 10, друге – у районі "Металіста" (вул. Молочна, 3).

Лоти виставив у системі "ProZorro.Продажи" Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, пише Харківський антикорупційний центр.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колишню будівлю банку на Павлівській площі, 10 у центрі Харкова продають за 42 мільйони гривень. Його площа становить 4000,1 квадратних метрів. В описі до лоту йдеться, що, крім нежитлової будівлі, на аукціон виставлений вуличний банкомат NCR Self Serv 26, що належить АТ "Банк Січ".

У Харкові продають будинки російського банку.У Харкові продають будинки російського банку. Фото: wikimapia.org

Будинок на площі Павловській, 10 — це пам'ятка архітектури місцевого значення, спроектована архітекторами Миколою Васильєвим та Олександром Ржепішевським у період між 1910 та 1913 роками. На нижніх поверхах тут колись розміщувався Купецький банк, на середніх — конторські приміщення, на верхніх поверхах облаштовано готель "Асторія". Це була одна з перших будівель у місті, яка мала монолітний каркас із залізобетону. Власниками готелю були брати Астори.

Колишнє приміщення банку на вулиці Молочній, 3 площею 3226,7 квадратних метрів ФГВФО хоче продати по 8401 гривень за квадратний метр.

У Харкові продають будинки російського банку.У Харкові продають будинки російського банку. Фото: wikimapia.org

Обидва аукціони призначено на п'ятницю 12 травня. Будівлі намагатимуться продати вдруге. Перші аукціони мали відбутися у квітні, проте учасники аукціонів на нього не прийшли. Після цього вартість будівель зменшили на 10%.

Ліквідацію ПАТ «Акціонерний Комерційний Промислово-інвестиційний банк» розпочато 25 лютого 2022 року, після того, як НБУ відкликав ліцензію. Рішення було пов'язне з тим, що банк належав структурам, контрольованим державою-агресором.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах