У Харкові одну з вулиць назвуть ім'ям комбата Олега Громадського

У Харкові одну із вулиць назвуть ім'ям нацгвардійця Олега Громадського.

У Харкові одну із вулиць назвуть ім'ям нацгвардійця Олега Громадського. Фото: https://fakty.ua

Події
27 березня 2023 15:58

У Харкові вулицю перейменують на честь нацгвардійця Олега Громадського, який загинув під час захисту Харкова в перший день повномасштабної війни.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Незабаром одна з вулиць Харкова носитиме ім'я вашого побратима, гвардійця, Олега Громадського. Він загинув першого дня повномасштабної війни, захищаючи Харків. Олег Громадський був людиною честі. Все життя він присвятив військовій справі та виховав чудового сина Євгена, який сьогодні продовжує захищати нашу країну у лавах НГУ», - написав Терехов у своєму телеграм-каналі.

Близько дев'ятої ранку 24 лютого 2022 року, дізнавшись про рух ворожих колон у напрямку перехрестя харківської окружної дороги та Білгородського шосе, Олег Громадський із групою добровольців та мобілізованих прибув до селища П'ятихатки. Дещо раніше позиції там зайняв невеликий підрозділ 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана, яким командував його син лейтенант Євген.

Пізно ввечері, вивозячи після бою залишки зброї та боєкомплекту, його джип потрапив обстріл із «градів». Громадський загинув.

Довідка Vgorode. Олег Громадський – із родини військового у кількох поколіннях. Закінчив Харківське вище військове училище Національної гвардії України (формування, яке існувало в Україні у 1991–2000 рр.). Служив у 6-й дивізії НГУ (зайняв посаду заступника командира батальйону спецпризначення), 2000-го це з'єднання було передано до складу ЗСУ та переформовано у 92-у окрему механізовану бри.

Під час Революції Гідності був членом координаційної ради Харківського Євромайдану, а з початком «неоголошеної війни» у званні майора очолив 16-й окремий мотопіхотний батальйон «Полтава». Після виходу на пенсію став інструктором курсу для майбутніх захисників «Не панікуй! Готуйся!». З квітня 2021 року як співзасновник «Штабу оборони Харківщини» займався формуванням підрозділів тероборони.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах