Харківська міськрада закликала не допустити до Олімпіади та Азіатських ігор росіян та білорусів

Харківська міськрада закликала не допустити до Олімпіади та Азіатських ігор росіян та білорусів.

Харківська міськрада закликала не допустити до Олімпіади та Азіатських ігор росіян та білорусів. Фото: Viasport.bg

Події
01 березня 2023 08:30

Харківська міська рада 28 лютого на позачерговій сесії прийняла звернення до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова про недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азіатських іграх.

Російські та білоруські спортсмени схвалюють війну проти України, відкрито беручи участь у Z-парадах або підтримують її мовчки, не маючи громадянської мужності її засудити, йдеться у документі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Депутати вважають, що пропозиції Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску до міжнародних спортивних змагань російських та білоруських спортсменів як нейтральних спортсменів є наругою над пам'яттю загиблих громадян України.

У документі зазначено, що російська армія цілеспрямовано знищує житлові масиви, школи, дитсадки, лікарні та пологові будинки. Її варварські обстріли є свідомим убивством мирних громадян та призводять до численних жертв. Зокрема, станом на лютий 2023 року в Харкові внаслідок обстрілу пошкоджено 99 спортивних споруд та п'ять закладів спортивного призначення. Також, захищаючи Україну, від рук російських загарбників загинуло 15 харківських спортсменів.

«Неможливо уявити на п'єдесталах українських атлетів поряд із російськими та білоруськими. Також неприпустиме суддівство змагань за участю українських спортсменів представниками російської федерації чи Білорусі. Враховуючи викладене, Харківська міська рада вважає, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань під час, коли йде війна, спрямована на знищення українського народу та української держави, стане неприхованою підтримкою цієї війни та спробою умиротворення агресора», - йдеться у зверненні.

У зв'язку з цим міськрада закликала міжнародні організації та міста-партнери Харкова висловити рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітету, національним олімпійським комітетам країн світу та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Азіатських іграх. проти України, включаючи виведення військ на всій території України та вирішення питання компенсації завданих збитків.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах