У Харківській області затримано директора "пошти окупантів"

У Харківській області затримано директора "пошти окупантів".

У Харківській області затримано директора "пошти окупантів". Фото: СБУ

Події
22 лютого 2023 13:42

СБУ викрила директора пошти окупантів, яка організовувала поширення російської пропагандистської преси на території Ізюмського району.

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Харківській області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оперативники СБУ встановили, що 42-річна співробітниця одного із відділень "Укрпошти" в Ізюмі з початку червня почала співпрацювати з російськими окупантами.

Вона добровільно погодилася на пропозицію гауляйтера Ізюмського району очолити комунальне підприємство окупантів – так зване КП "Пошта Ізюму", створене на захопленій матеріально-технічній базі Харківської дирекції українського державного акціонерного товариства "Укрпошта".

З червня по вересень колаборантка отримувала в окупаційній адміністрації пачки пропагандистських газет: Ізюмський телеграф, Харків Z та Червона зірка, та організовувала їхнє поширення серед населення Ізюмського району через мережу поштових відділень.

За даними слідства, ці газети містили брехливу російську пропаганду про те, що нібито РФ та її збройні сили не є ворогом України, ніби росіяни із турботою ставляться до мешканців окупованих територій і надають їм усіляку допомогу та підтримку, пропагували легітимність окупаційних властей. Матеріали цих газет заперечували збройну агресію Росії проти України, нав'язували читачам негативне ставлення до української держави, прагнучи посіяти в нашому суспільстві недовіру до органів державної влади України та її Збройних Сил.

Крім цього, новоспечена "начальниця" агітувала своїх колишніх колег з "Укрпошти" оформлятися на роботу до поштового підприємства окупантів, а також здійснювала інші публічні заклики до співпраці з ворогом.

Співробітники СБУ затримали ворожу поплічницю в Ізюмі під час стабілізаційних заходів.

За матеріалами СБУ зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі провадження інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Нині їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За такий злочин їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Викриття та документування протиправної діяльності колаборантки здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах