Батько у ЗСУ: у Харкові шестирічна дитина стала волонтером

Батько у ЗСУ: у Харкові шестирічна дитина стала волонтером.

Батько у ЗСУ: у Харкові шестирічна дитина стала волонтером. Фото: Суспільне

Події
20 лютого 2023 10:53

Шестирічний Ярослав Звєрєв із Харкова став волонтером. Спочатку він розвозив їжу разом із батьком, а коли Звєрєв-старший вирушив захищати країну, хлопчик продовжив волонтерити з мамою.

Ярослав – наймолодший волонтер міжнародного об'єднання "Пульс Харкова". Цю організацію зареєстрував його батько Сергій, повідомляє Суспільне.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку повномасштабного вторгнення хлопчик із мамою виїхали у безпечне місце, а Сергій із командою знайомих їздив районами Харкова та допомагав людям. Коли восени син повернувся, батько долучив його до волонтерства.

"Зменшилася кількість обстрілів і першого жовтня ми повернулися до Харкова. Вони почали їздити на Північну Салтівку годувати людей, які розбирають завали", - каже мати хлопчика Надія Бистрягіна.

Мама Ярослава каже: хвилювалася за сина, але не заперечувала.

"На жаль, війна стала частиною життя, тому дитина повинна бачити, що відбувається, що люди потребують допомоги, що потрібно бути співчутливою, доброю - це наближатиме нас до перемоги", - каже Надія.

Мама волонтера Надія Бистрягіна. Лютий 2023 року.Мама волонтера Надія Бистрягіна. Лютий 2023 року. Фото: Маргарита Дежкина/Суспільне Харків

Вона каже, що залишається із сином у Харкові, бо вірить у перемогу.

"Ярослав завжди радий був допомагати: був на складах, кухні, розбирав речі. Залишатимемося у Харкові, підтримуватимемо своє місто", - розповідає Надія.

Ярослав має власне волонтерське посвідчення і зараз він допомагає роздавати гарячі обіди людям.

"Щоб вони не вмирали від голоду. Я одного разу там собі друга знайшов – ручного котика. На Північній Салтівці бачив багато будинків, які були після пожеж, розбиті", – розповідає Ярослав.

Ярослав восени стане першокласником. За словами мами, зараз він у садок не ходить, тож у вільний час може продовжувати волонтерити.

Папа Ярослава та керівник "Пульсу Харкова" Сергій Звєрєв каже, почав залучати сина до волонтерської діяльності, щоб виховувати у ньому правильні почуття, відповідальності, патріотизму, любові та взаємодопомоги.

"Я розвозив їжу, персональну доставку людям похилого віку та нужденним, обіди на Північну Салтівку будівельникам, які займалися відновлювальними роботами зруйнованих будинків, садів та шкіл. Команда наша вже на даний момент зросла, ми стали самостійною організацією. Зараз я пішов служити. Організацією керую дистанційно. У всьому в курсі, руку тримаю на пульсі", - розповідає отець Ярослава.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах