У Харкові хочуть збільшити кількість місць для підтримки дітей від ЮНЕСКО "Спільно. Точки зустрічі"

У Харкові хочуть збільшити кількість місць для підтримки дітей від ЮНЕСКО "Спільно. Точки зустрічі".

У Харкові хочуть збільшити кількість місць для підтримки дітей від ЮНЕСКО "Спільно. Точки зустрічі". Фото: https://spilno-tochka.force.com

Події
30 сiчня 2023 12:48

Під час візиту до Харкова голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурат Шахін запропонував збільшити кількість майданчиків для підтримки дітей та сімей, що постраждали через війну, у рамках реалізації проекту "Спільно. Точки зустрічі".

Візит до Харкова відбувся 27 січня. Його мета – обговорити поточну гуманітарну ситуацію у місті та подальшу співпрацю, розповіли у прес-службі Харківської міської ради.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я бачив наші дитячі точки "Спільно" у Харкові. Так, звичайно, вони не замінять навчання у школі чи дитячому садку, але вони хоч трохи дають відчуття нормального життя. Я хотів би розглянути можливості розширення цього проекту у місті", - сказав Мурат Шахін.

Ідея створення таких точок виникла на початку повномасштабного вторгнення. Тоді на базі координаційних штабів для переселенців у восьми містах (Харкові, Полтаві, Кременчуці, Кропивницькому, Світловодську, Черкасах, Умані та Охтирці) створилися точки, де можна скористатися різними послугами: від отримання базової гуманітарної допомоги та психологічної підтримки до факультативних занять зі шкільної програми.

Основна мета проекту — підтримка дітей, підлітків та їхніх сімей, які постраждали через війну та змушені залишити свої будинки. Для цього пропонуються різноманітні тренінги та майстер-класи, творчі заняття, перегляди фільмів, арт-терапії, навчальні зустрічі, театральні курси, індивідуальні та групові психологічні консультації.

Наразі команда проекту планує відкрити 17 точок у Харкові та Харківській області, які активно працюватимуть до квітня 2023 року.

У Харкові локації від ЮНІСЕФ працюють за такими адресами:

  • Вокзал "Харків-пасажирський", цокольний поверх
  • вул. Танкопія, 12Б
  • станція метро "Перемоги"
  • станція метро "Героїв праці"
  • станція метро «"23 серпня"
  • станція метро "Метробудівників"
  • "Компас" (вул. Велика Панасівська, 7).

Загалом у Харківській області майданчики працюють у 10 населених пунктах:

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах