У харківському виші скоротили стипендії: подробиці

У харківському виші скоротили стипендії: подробиці - фото: objectiv.tv

У харківському виші скоротили стипендії: подробиці - фото: objectiv.tv

Події
28 сiчня 2023 13:03

Студенти Харківського національного університет імені В. Н. Каразіна отримали у січні урізані стипендії. Це пов'язано з тим, що на виплати студентам у новому році виділили менше грошей.

Про це повідомили у пресслужбі вузу.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У 2023 році через складну економічну ситуацію, спричинену російською агресією та війною, що триває, і через необхідність акумуляції ресурсів на оборону держави було зменшено фінансування стипендіальних фонді, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Каразінський університет у січні 2023 року при встановленні академічної стипендії на другий семестр 2022/2023 навчального року, з огляду на фінансові реалії, орієнтувався на позицію студентського самоврядування: або зменшити кількість отримувачів стипендії до 20% контингенту студентів-бюджетникців денної форми навчання зі збереженням суми стипендії, або зберегти кількість отримувачів стипендії на рівні 40%, але зменшити розміри стипендії та відмовитися від підвищених виплат.

За пропозицією студентського самоврядування університету в ХНУ ім. В. Н. Каразіна залишили кількість отримувачів стипендії на рівні 40% з відмовою від підвищених стипендій та зменшенням суми стипендії.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах