СБУ встановила командира, за наказом якого було знищено ракетою будинок культури у Лозовій

СБУ встановила командира, за наказом якого було знищено ракетою будинок культури у Лозовій - фото: Харківська обласна прокуратура

СБУ встановила командира, за наказом якого було знищено ракетою будинок культури у Лозовій - фото: Харківська обласна прокуратура

Події
24 сiчня 2023 14:21

Служба безпеки України заочно оголосила підозру командиру 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ Олегу Тимошину. За версією слідства, саме він віддав наказ вдарити ракетою по будинку культури у Лозовій у травні 2022 року.

Про це повідомили в СБУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом слідчі встановили причетність полковника до загибелі 88 людей. Поранення внаслідок наказів Тимошина щодо ракетних ударів дістали 240 людей. 

СБУ встановила командира, за наказом якого знищили ракетою будинок культури у Лозовій - фото: ЗМІСТСБУ встановила командира, за наказом якого знищили ракетою будинок культури у Лозовій - фото: ЗМІСТ

Окрім удару по будинку культури у Лозовій, Тимошин причетний до таких злочинів:

  • ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року (у результаті обстрілу загинуло 46 людей, ще 79 – травмовано);
  • удар по торговельному центру у Кременчуку 27 червня 2022 року (загинула 21 людина, поранено 77 мирних жителів);
  • удар по торговельному центру "Рів’єра" в Одесі;
  • удар по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку "Годжи" в селищі Сергіївка на Одещині у липні 2022 року (від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 – отримали важкі травми).

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

Слідчі заочно повідомили командиру про підозру за ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Нагадаємо, Vgorode повідомляв, що 20 травня 2022 року внаслідок ракетного удару по будинку культури у Лозовій було поранено 7 людей, зокрема 11-річну дівчинку. Окрім будинку культури, який був відреставрований у 2021 році, було пошкоджено близько 10 багатоповерхівок, що розташовані поруч.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах