Мер Харкова заявив, що його намагались усунути у перші дні війни

Мер Харкова заявив, що його намагались усунути у перші дні війни - фото: liga.net

Мер Харкова заявив, що його намагались усунути у перші дні війни - фото: liga.net

Події
23 сiчня 2023 15:35

Екс-очільник управління СБУ Харківської області Роман Дудін у перші години вторгнення намагався усунути мера Харкова Ігоря Терехова та губернатора Олега Синєгубова. 

Про це міський голова розповів в інтерв'ю виданню "Думка".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Терехова, на щастя, ця спроба не мала успіху, але вона була.

- Я вважаю, що це була цілеспрямована акція, коли нас виводили під охороною з кабінету губернатора. Це було зроблено цілеспрямовано, щоб обезголовити місто і, відповідно, щоб не було спротиву. Це ж організував ніхто інший, як Дудін. Коли це все не вдалося, він покинув місто", - зазначив мер Харкова.

За його словами, з екс-головою облуправління СБУ розбиратиметься слідство. У жовтні 2022 року в.о. голови СБУ Василь Малюк розповів, що Роман Дудін залишив Харків 25 лютого. Президент України Володимир Зеленський звільнив Дудіна з посади після візиту до Харкова 29 травня 2022 року. У вересні екс-главу харківського управління СБУ було заарештовано. Роман Дудін підозрюється в державній зраді та самовільному відході з місця військовослужбовцем в умовах воєнного стану.

В інтерв'ю Ігор Терехов також розповів, що у Харкові в серпні було затримано працівника СБУ з координаційного штабу, який підозрюється у співпраці з ворогом. За його словами, 1 березня 2022 року, коли росіяни завдали ракетного удару по будівлі ХОДА, а 2 березня – по обласному управлінню поліції, у цих місцях мали проходити наради керівництва регіону. Однак міський голова додав, що зараз в Україні та Харкові дуже потужна Служба безпеки, і вони розберуться у всіх нюансах і трагедіях.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах