Художник представив інсталяцію з цитатами харківського політика

Художник представив інсталяцію з цитатами харківського політика - фото: PinchukArtCentre

Художник представив інсталяцію з цитатами харківського політика - фото: PinchukArtCentre

Події
23 сiчня 2023 15:02

Художник Максим Ходак створив інсталяцію з цитатами колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. Робота "Ми повернемо довіру харківʼян та будемо якісно обслуговувати житлові будівлі, 2022” стала однією з 18 номінованих на премію PinchukArtCentre.

Про це повідомили у арт-центрі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- У своїй новій роботі Ходак досліджує політичний потенціал популярної китайської соцмережі TikTok, її алгоритми, а також можливості для пошуку нової політичної мови, яка була б зрозуміла молоді, - зазначили у PinchukArtCentre.

Перша частина інсталяції - це килими й подушки поряд з екранами.

- Художник пропонує глядачеві лягти зручніше й зануритися в потік TikTok-відео з відсилками до практик українського авангарду. Значну частину цих відео було знято в харківському будинку "Слово", який у 1930-х роках був важливим культурним центром, де мешкали митці-авангардисти, більшість яких згодом стали жертвами сталінських репресій, - описують творчий проєкт в PinchukArtCentre.

Інша частина - гіпсокартонна конструкція, що своєю формою відсилає до авангардних монументальних проєктів. Вона вкрита цитатами з вірусного відео 2007 року, на якому український політик Михайло Добкін намагається записати передвиборче звернення до жителів Харкова, а його політичний союзник Геннадій Кернес з-за кадру дає йому лайливі вказівки. У цій інсталяції автор протиставляє ідеалістичне максималістське уявлення про те, як має творитися політика, реаліям політичного життя.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах