Скільки у Харківську область надійде LED-ламп для заміни ламп розжарювання

Скільки у Харківську область надійде LED-ламп для заміни ламп розжарювання - фото: itc.ua

Скільки у Харківську область надійде LED-ламп для заміни ламп розжарювання - фото: itc.ua

Події
20 сiчня 2023 11:26

На Харківщині незабаром стартує нова програма енергозбереження для населення, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. У регіоні планують обміняти 1 мільйон лампочок. 

Про це повідомила заступниця голови ХОВА Віта Ковальська.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Програма передбачає заміну старих ламп розжарювання на нові енергоощадні LED-лампи. Загалом українцям планується роздати 50 мільйонів лампочок – по 5 в одні руки. Перші 30 мільйонів ламп профінансує Єврокомісія. 

- Ми вже отримуємо нові лампи, загалом на Харківщині плануємо обміняти 1 мільйон лампочок. У всіх регіонах України проєкт стартує з великих міст, де найбільше споживання електроенергії. Тож і ми спершу роздамо LED-лампи харків’янам, а потім поширимо на менші населені пункти області, – розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. 

Коли і яким чином жителі Харківщини зможуть обміняти свої старі лампочки на нові енергоощадні, буде повідомлено згодом. Наразі ще триває бета-тестування процедури запису на обмін через "Дію". 

Передбачається, що ця програма допоможе збалансувати енергосистему України, що вже суттєво постраждала від російських атак. За даними Мінреінтеграції, 50 мільйонів LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах