Жінці, яка здавала позиції ЗСУ у Харкові, суд дозволив вийти під заставу у півмільйона гривень

Жінці, яка здавала позиції ЗСУ у Харкові, суд дозволив вийти під заставу у півмільйона гривень - фото: Kharkiv Today

Жінці, яка здавала позиції ЗСУ у Харкові, суд дозволив вийти під заставу у півмільйона гривень - фото: Kharkiv Today

Події
04 сiчня 2023 13:21

22 грудня Дзержинський районний суд Харкова змінив запобіжний захід Дар'ї Кригіній, яка обвинувачується у передачі окупантам координат дислокації української армії й критичної інфраструктури Харкова, на тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 496,2 тисячі гривень.

Про це повідомив Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі більшість ухвал щодо Кригіної закриті. Відомо, що 3 листопада Кригіній обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 січня 2023 року, без визначення розміру застави.

На засіданні 22 грудня адвокати Кригіної просили відправити її під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Судді вирішили залишити обвинувачену під вартою, але з правом внесення застави.

- Суд приймаючи рішення, враховував, що Кригіна має родичів на тимчасово окупованої території України, до яких може виїхати з метою уникнення відповідальності. Водночас суд взяв до уваги, що обвинувачена перебуває під вартою тривалий проміжок часу, а саме з 21 квітня 2022 року. Тому залишив Кригіну під вартою до 19 лютого 2023 року, але з можливістю внести заставу у розмірі 496,2 тисячі гривень та вийти з-під варти, — розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Нагадаємо, Vgorode повідомляв, що 22 квітня СБУ затримала громадянку України, яка коригувала ворожий вогонь по важливих об'єктах та житлових будинках Харкова. Пізніше стало відомо, що нею виявилась Дар'я Кригіна. Сама дівчина родом із Луганської області. 2015 року закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Однокурсником Кригіної був заступник голови Харківської облради Богдан Мальований, у якого було знайдено російський паспорт незадовго до початку війни. 

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах