Коригувала вогонь по центру Харкова: СБУ затримала 29-річну агентку РФ

СБУ затримала 29-річну жінку-агента РФ.

СБУ затримала 29-річну жінку-агента РФ. Фото: СБУ у Харківській області

Події
22 квiтня 2022 19:57

Контррозвідка спецслужби затримала громадянку України, яка коригувала ворожий вогонь по важливих об'єктах та житлових будинках Харкова.

Про це повідомили у СБУ Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оперативники встановили, що 29-річна українка прибула до Харківської області з тимчасово окупованої території України. За завданням куратора РФ, жінка встановлювала координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, а також місця дислокації сил та підрозділів ЗСУ та Нацгвардії України.

Зокрема, вона передала координати та допомогла ворогові скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгових об'єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок ракетних обстрілів, скоригованих інформатором, були загиблі та поранені.

Під час обшуку за місцем фактичного проживання громадянки вилучили кошти зв'язку із представниками спецслужб країни-агресора, а також значну суму коштів у російських рублях.

Коригувала вогонь центром Харкова: СБУ затримала 29-річну жінку-агента РФ.Коригувала вогонь центром Харкова: СБУ затримала 29-річну жінку-агента РФ. Фото: СБУ у Харківській області

Зрадниця затримана у порядку ст. 208 КПК та повідомлено про підозру за ч.3 ст. 114-2 (шпигунство). Їй загрожує до дванадцяти років ув'язнення.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах