На Харківщині судитимуть митника-колаборанта

На Харківщині судитимуть митника-колаборанта

На Харківщині судитимуть митника-колаборанта -фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Події
23 грудня 2022 12:30

Чоловік за вказівкою окупантів приймав заяви мешканців щодо проблем гуманітарного характеру, створюючи вигляд "турботи" від росіян.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора відділу митного оформлення "Сортувальний" митного поста "Куп’янськ" за фактом колабораційної діяльності.

Последние оперативные новости Харькова в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, державний інспектор, перебуваючи у селі Петропавлівка Куп‘янського району, у липні обійняв посаду "исполняющего обязанности заведующего сектором жилищно-коммунального хозяйства" в окупаційній адміністрації.

Колаборант організовував роботу для отримання виплат місцевому населенню від РФ. Також надав вказівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, зокрема наказав працівникам фарбувати зупинки громадського транспорту у кольори російського прапора.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах