Чому не перейменували театр Пушкіна — пояснення облради

Чому не перейменували театр Пушкіна – пояснення облради.

Чому не перейменували театр Пушкіна – пояснення облради. Фото: Театр Пушкіна

Події
05 грудня 2022 12:27

Питання перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна прибрали з порядку денного напередодні сесії Харківської облради.

Про це стало відомо із відеозапису онлайн-засідання сесії обласної ради.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пояснила депутатам голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко, у період між запланованою та сесіями до облради звернулася громадська організація «Кругозір. Мотивація». Голова облради зачитала звернення, в якому громадські діячі посилаються на українське законодавство і просять провести громадські слухання з питання, яке перетворилося, відповідно до їхнього ж формулювання, «на суцільну проблему».

«З метою остаточного вирішення цього питання просимо проект рішення щодо перейменування театру на розгляд найближчого пленарного засідання сесії обласної ради не виносити, а розглянути його лише після проведення громадського обговорення та винести на наступну сесію», — сказано в документі.

«Пропрацювавши це звернення громадської організації, начальник управління правового забезпечення обласної ради надав доповідну записку голові Харківської обласної ради. Це було вчора. Якщо коротко: це звернення громадської організації має право бути, але є певна колізія в законі про проведення громадських слухань у разі відмови або зміни імені фізичної особи в назві. Щоб уникнути судових спорів та резонансних заяв, юридичне управління пропонує це питання доопрацювати, вирішити, чи проводитимуться громадські слухання у зв'язку зі зверненням громадської організації, чи вони не потрібні. Після цього, коли ми вже матимемо кінцевий результат з цього питання, на наступній сесії, яка відбудеться приблизно через два тижні, це питання вже буде внесено до порядку денного», - сказала голова облради.

Звернення кількох депутатів про те, що питання необхідно все ж таки включити до порядку денного сесії, поставили на голосування. Проте більшість його не підтримала — «за» було лише 27.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах