Харківський контрнаступ: Залужний опублікував відео рейду ЗСУ у тил окупантів

Залужний опублікував відео рейду ЗСУ у тил окупантів.

Залужний опублікував відео рейду ЗСУ у тил окупантів. Фото ілюстративне: Міноборони

Події
02 грудня 2022 17:49

Частиною харківського контрнаступу став рейд у тил російських окупантів. Його здійснила 80-та окрема десантно-штурмова бригада.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram та опублікував відео з розповіддю командира 80-ї ОДШБр Ігоря Скібюка про операцію.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Скібюка, бригада діяла після того, як підрозділи першого ешелону пробили оборону російських окупантів. Остаточним завданням було звільнити Ізюм, а також разом з іншими підрозділами оточити Ізюмське угруповання ворога.

«Дії нашої бригади для нього [ворога] були як фата-моргана. Він був зосереджений на ударних угрупованнях наших військ і те, що йому в тил пройшла ціла десантно-штурмова бригада... робить оточення, працює по тилових об'єктах, підходить до Ізюму — [ворог] просто не розумів, що відбувається», — прокоментував він.

Командир каже, що окупанти «не втікали, а просто не розуміли, що ми йдемо». Українські військові, у тому числі 25-а та 92-а бригади, перемелювали ворога серією боїв, зіткнень та розвідувальних засідок і дійшли до Ізюму. До державних нагород представлено понад 300 осіб. Росіяни відступали колонами до переправи через Оскол, яку контролювала українська артилерія та регулярно вражала ворога.

Скибюк додав, що українські захисники здобули понад 100 одиниць трофейної техніки і в якийсь момент не стали забирати її із собою – трофеї їх гальмували. На другому етапі операції було створено спеціальний підрозділ, який займався цією технікою.

«Я не вважаю їх слабаками, дурнями… Вся їхня перевага — кількісна, у певних кількостях озброєння. На цій операції вони точно мене не вражали. Навіть 4-та танкова дивізія, яка вважається у них елітною... нічого хорошого не можу про них сказати», - зазначив командир.

Він додав, що ЗСУ аналізують певні тактичні дії та прийоми ворога та вчаться протидіяти.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах