Тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка знайшли у масовому похованні в Ізюмі

Тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка знайшли у масовому похованні в Ізюмі.

Тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка знайшли у масовому похованні в Ізюмі. Фото: Zaxid.net

Події
29 листопада 2022 18:15

В одному із поховань в Ізюмі Харківської області знайшли тіло дитячого письменника та поета Володимира Вакуленка, який зник у березні 2022 року.

Про це повідомила у Facebook режисерка, сценаристка та письменниця Ірина Цілик.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«ДНК-експертиза остаточно підтвердила: тіло українського письменника Володимира Вакуленка знайшли в одному із поховань у місті Ізюм. А ми сподівалися, що він у полоні... Володимир пропав у березні. Спочатку ми думали, що він зник разом із сином-підлітком, у якого аутизм і якого Володимир виховував поодинці. Але сина пізніше знайшли у батьків Володимира. Володимир був дуже проукраїнською людиною, таких людей завжди легко помітити у маленькому містечку, окупованому росіянами», — написала вона.

Цілик розповіла, що у перші дні окупації Володимир Вакуленко вів щоденник, який закопав у землю, а після звільнення Ізюма восени його батько передав записи українській письменниці Вікторії Амеліній.

«Боляче думати про останні дні Володі. Він був у полоні? Його катували? Як саме помер чи був убитий Володя? Поки що нічого не відомо, крім того, що його тіло знайшли у похованні No319. Спочивай з миром, дорогий Володю», — додала режисерка.

Як повідомляє Суспільне, Володимир Вакуленко зник у селі Капітолівка біля Ізюму у березні 2022 року, і його батьки понад півроку шукали сина. Згодом з'явилася інформація, що його викрали російські окупанти. Прізвище письменника знайшли у журналі із даними про загиблих, який під час окупації вела ритуальна служба в Ізюмі.

Тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка знайшли у масовому похованні в Ізюмі.Тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка знайшли у масовому похованні в Ізюмі. Фото: Суспільне

15 вересня у лісосмузі на території звільненого Ізюму виявили масові поховання. Правоохоронці ексгумували 447 тіл — із них 425 цивільних, серед яких п'ять дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ. У загиблих виявили мінно-вибухові травми, уламкові, вогнепальні та колото-різані поранення, у деяких на тілі сліди тортур.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах