У Харкові хочуть мати комунальний протезний інститут

У Харкові хочуть мати комунальний протезний інститут

У Харкові хочуть мати комунальний протезний інститут Фото: mediaport.ua

Події
23 листопада 2022 13:41

Харківська міська рада вирішила звернутися до Кабінету Міністрів України та Фонду державного майна України з ініціативою-пропозицією щодо безоплатної передачі з державної у комунальну власність майнового комплексу Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Відповідне рішення ухвалено 17 листопада на сесії Харківської міської ради, повідомляє прес-служба мерії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Питання про передачу цього об'єкту до комунальної власності Харківської міської територіальної громади було ініційоване з метою забезпечення надання населенню медичної допомоги та медичних послуг у галузі протезування, вирішення медико-технічних проблем реабілітації та соціальної адаптації осіб з інвалідністю, розробки та вдосконалення допоміжних засобів реабілітації, -ортопедичних виробів, а також медико-соціальної реабілітації осіб із патологією опорно-рухового апарату", - йдеться у повідомленні.

«Дуже важливо, щоб Фонд державного майна та відповідно Міністерство соціальної політики України не віддали цей науково-дослідний інститут у приватну власність. Це дуже важливо для наших воїнів, які отримали поранення на війні. Там є унікальне обладнання та працюють унікальні спеціалісти-реабілітологи, які зможуть надати необхідну допомогу нашим бійцям. Це наша спільна відповідальність перед українськими захисниками», – пояснив міський голова Ігор Терехов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах