Будівництво метро, купівля автобусів, ремонт будинків: у Харкові ухвалили бюджет на 2023 рік

У Харкові ухвалили бюджет на 2023 рік.

У Харкові ухвалили бюджет на 2023 рік. Фото: Вільне життя

Події
22 листопада 2022 15:24

Гроші з бюджету Харкова на 2023 рік направили на закупівлю тролейбусів та автобусів, початок створення місцевої системи оповіщення та продовження будівництва Олексіївської лінії метро. Також передбачено кошти на відновлення пошкоджених через обстріл будинків та котелень.

Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бюджет Харківської міської територіальної громади на 2023 рік було ухвалено на сесії Харківської міської ради 17 листопада. Доходи заплановані у розмірі 16,1 мільярда гривень, витрати – 14,5 мільярда.

Зокрема, 56,4 мільйона гривень направили на придбання тролейбусів із автономним ходом, ще 46,9 мільйона гривень – на закупівлю автобусів. Звичайні тролейбуси придбають за 53,7 мільйона гривень.

На будівництво Олексіївської лінії метро перерахували 1,52 мільярда гривень як субвенцію (кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку).

На погашення кредитів комунальних підприємств перед Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку та Світовим банком було спрямовано 480,2 мільйона гривень.

Експлуатація та технічне обслуговування житлового фонду Харкова коштуватиме 1,11 мільярда гривень. Сюди входить, зокрема, ремонт житлового фонду (зокрема гуртожитку — 511,8 мільйона гривень), закупівля матеріалів для відновлення пошкоджених через обстріл житлових будинків — 235,2 мільйона гривень, збирання та вивезення сміття — 200 мільйонів гривень. Благоустрій міста наступного року коштуватиме 729,5 мільйона гривень.

Комунальному підприємству "Харківські теплові мережі" виділили 1,48 мільярда гривень. 900 мільйонів гривень із них підуть на закупівлю матеріалів для ремонту котелень, теплових пунктів, тепломагістралей та насосних станцій, пошкоджених через обстріл. Ще 580 мільйонів гривень призначено для оплати праці співробітників "ХТС". Співробітникам КП "Харківводоканал" виділили 500 мільйонів гривень на зарплати.

У бюджеті передбачено 723,1 мільйона гривень на утримання доріг, 60 мільйонів гривень – на підтримку роботи Харківського зоопарку. Понад 715 мільйонів гривень підуть на утримання та розвиток тролейбусних та трамвайних комунальних підприємств, понад 350 мільйонів гривень – КП "Харківський метрополітен".

Загальна вартість будівництва місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення становитиме 67,9 мільйона гривень, наступного року на нього витратить 11,5 мільйона гривень із держбюджету. Завершать будівництво у 2024 році.

На фінансування комунального підприємства "Харківські ізвестія" Харківської міськради передбачено 19,4 мільйона гривень.

Окрім того, за даними міськради, планується спрямувати:

  • на сферу освіти - 3051,8 млн грн (без урахування субвенцій з державного бюджету),
  • охорони здоров'я - 468,8 млн грн (надходження коштів з держбюджету очікується на рівні 4 млрд грн),
  • сферу соціального захисту - 477,4 млн грн.
  • на комунальні підприємства культури виділено 285,2 млн грн, спорту - 211,1 млн грн.,
  • бюджетне фінансування житлово-комунального господарства на 2023 рік становитиме 4,8 млрд грн.

Як зазначили у міськраді, цьому проєкт бюджету на 2023 рік був побудований на припущеннях подолання наслідків російської агресії.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах