НАБУ оголосило у розшук екс-депутата, який балотувався у Харкові

НАБУ оголосило у розшук екс-депутата, який балотувався у Харкові.

НАБУ оголосило у розшук екс-депутата, який балотувався у Харкові. Фото: Realist.online

Події
15 листопада 2022 17:32

Колишнього народного депутата Олександра Грановського розшукує Національне антикорупційне бюро України. Його підозрюють у організації корупційної схеми.

Йдеться про справу щодо завдання збитків на суму 93,3 мільйона гривень "Одеському припортовому заводу" (99,57% належать державі). Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Екс-парламентарію, чиє місцезнаходження поки не встановлено, наприкінці жовтня повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання службовим становищем за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

"Слідство встановило, що народний депутат України VIII скликання організував схему, за якою "Одеський припортовий завод" продавав мінеральні добрива заздалегідь визначеної компанії за цінами, нижчими від ринкових. Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям реального сектора економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям «ОПЗ». Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року, через неї "ОПЗ" недоотримав дохід близько 93,3 млн грн, - розповіли в НАБУ.

НАБУ оголосило у розшук екс-депутата, який балотувався у Харкові.НАБУ оголосило у розшук екс-депутата, який балотувався у Харкові. Фото: Realist.online

У березні 2020 року слідство повідомило про підозру чотирьом учасникам схеми. А саме:

  • довіреній особі екс-нардепа – ч. 5 ст. 27 ч.2. ст.28 ч. 2 ст. 364 КК України (допомога зі зловживання службовим становищем за попередньою змовою);
  • заступнику директора АТ "Одеський припортовий завод" - ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем за попередньою змовою);
  • начальнику відділу АТ "Одеський припортовий завод" - ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України;
  • власнику компанії-нерезидента-учасника корупційної схеми – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Довірена особа екс-нардепа та власника компанії-учасника схеми оголосили у розшук.

Нагадаємо, на парламентських виборах у 2019 році тоді ще нардеп Олександр Грановський знову балотувався до Верховної Ради по 169-му мажоритарному округу у Харкові (Київський та частина Московського районів), але програв вибори Олександру Куницькому, який йшов до парламенту від "Слуги Народу".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах