Пункти обігріву, магазини на генераторах, замість трамваїв — автобуси: як Харків готується жити без світла

Як у Харкові готуються жити без світла.

Як у Харкові готуються жити без світла. Фото: fakty.ua

Події
02 листопада 2022 10:35

У Харківській мерії розповіли, як місто підготувалося до можливої відсутності електропостачання через російські обстріли.

План дій озвучив у своєму телеграм-каналі мер Харкова Ігор Терехов.

Последние оперативные новости Харькова в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

«Напередодні холодів ворог цинічно намагається залишити нас без світла, тепла та води. Хоче, щоби не ходив транспорт, не працювали магазини, аптеки, ринки. Російський агресор цілеспрямовано б'є енергетичною інфраструктурою. Ще раз випробує нас на міцність. Намагається зламати нашу волю. Однозначно хочу сказати – це їм не вдасться», - сказав він.

За його словами, комунальні служби роблять все можливе, щоб у будинку кожного харків'янина було тепло та світло. Проте треба бути готовим до найгіршого сценарію.

«Що робити, якщо ваш будинок у період холодів залишився без світла та тепла? У кожному районі міста ми готуємо так звані пункти обігріву. Їх буде багато. І ви знатимете, де знаходиться найближчий до вас такий пункт. На всіх під'їздах будуть вивішені оголошення із зазначенням найближчих адрес пунктів. У пунктах буде тепло та джерело електроживлення. Там можна буде перечекати той час, який знадобиться енергетикам та комунальникам для відновлення електропостачання. Ми забезпечимо у цих пунктах гарячу їжу, воду та медикаменти у разі потреби. Пункти працюватимуть цілодобово. Магазини, аптеки, заправки працюватимуть на генераторах. Транспортні маршрути будуть автобусними. Ми – готуємось. Впевнений, ворогові нас не зламати. Взаємодопомога, підтримка один одного, увага та чуйність до ближнього - це наша зброя, проти якої безсилі будь-які ракети», - сказав мер.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах