Коли у звільнених селах Харківської області почнуть виплачувати пенсії

Коли у визволених селах Харківської області почнуть виплачувати пенсії.

Коли у визволених селах Харківської області почнуть виплачувати пенсії. Фото: mig.com.ua

Події
17 жовтня 2022 14:38

Виплати пенсій у Куп'янську, Боровій та Дворічній поки що не розпочалися, оскільки немає дозволу від українських військових. Немає виплат і у багатьох селах, де ще не пройшли стабілізаційні заходи. Території цих населених пунктів досі заміновані.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрій Шпарага.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На деяких територіях ми поки що не виплачуємо пенсії, бо ще не отримали на це дозвіл військових, зокрема через розмінування територій. Харківщину звільнено фактично вже на 100%, але залишаються місця, куди нас ще не пускають — Куп'янськ, Борова, Дворічна. В Ізюмі виплати розпочали через "Укрпошту" у п'ятницю", - пояснив Юрій Шпарага.

Наразі, з 4 по 25 число щомісяця, компанія "Укрпошта" видає пенсії мешканцям таких деокупованих територій Харківської області: Шевченківської, Старовірівської, Балаклійської, Ізюмської, Печенізької, Старосалтівської та Вовчанської громад.

Так, 7 жовтня "Укрпошта" привезла до Ізюма два мільйони гривень для виплати пенсій. Крім того, пенсійні виплати нараховувалися на картки тим, у кого вони були оформлені.

Також на деокупованих територіях відновлює роботу Пенсійний фонд. На обліку в ньому перебуває на звільнених територіях Харківської області майже 40 000 осіб: близько 18 000 – у місті Ізюм, понад 7000 – в Ізюмському районі, понад 8000 – у Барвінковому, майже 6000 – у Боровій.

"Місячний Пенсійний фонд становить близько чотирьох мільярдів гривень. Тому кошти держава виділяє і Пенсійний фонд працює повноцінно сьогодні. На всіх територіях відновлюють роботу відділення Пенсійного фонду", - зазначив Юрій Шпарага.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах