Харківська область замінована набагато сильніше, ніж Київська — ДСНС

Харківську область заміновано набагато сильніше, ніж Київську — ДСНС.

Харківську область заміновано набагато сильніше, ніж Київську — ДСНС. Фото: ДСНС

Події
22 вересня 2022 15:00

Окремі звільнені території на Харківщині просто усипані протипіхотними мінами уздовж доріг. На повне очищення та розмінування піде кілька років.

Про це повідомив на брифінгу 21 вересня заступник голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Роман Прімуш.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Інтенсивність замінування набагато вища, ніж навіть була у Київській області. Дуже поширеним є замінування протипіхотними мінами, тобто деякі території просто всипані протипіхотними мінами вздовж доріг», — повідомив Роман Примуш.

За його інформацією, саме розмінування доріг, а також об'єктів ЖКГ та критичної інфраструктури є зараз пріоритетним для ДСНС. До кінця року розраховують убезпечити близько 4000 км колій.

«Ми із військово-цивільною адміністрацією спільно визначили завдання першочергового розмінування до кінця цього року – це об'єкти житлово-комунального господарства (близько 18), навчальні заклади, заклади охорони здоров'я, це близько 4 тис. кілометрів доріг, які всі були на окупованій території. Ключове завдання, звичайно, дороги національного та регіонального значення, якими відбувається найбільш інтенсивний рух транспорту», – пояснив Примуш.

Загалом в області потребують розмінування близько 12 тисяч квадратних кілометрів доріг. На повне їх очищення, за оцінками фахівців, піде кілька років.

Також піротехніки ДСНС обстежать 32 об'єкти енергопостачання та житловий фонд. Наразі в області працює 129 піротехніків.

«Це значна частина піротехніків, які загалом працюють у країні. Це зведені загони. Ми сподіваємося збільшити до 1 жовтня майже вдвічі кількість піротехніків, які там працюють. Щодня прибувають нові команди, що розвертаються, закріплюється за ними територія», — зазначив заступник голови ДСНС.

Крім того, також задіяно 170 фахівців для розбору завалів та 70 одиниць техніки.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах