У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті

У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті.

У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті. Фото: https://mvs.gov.ua

Події
15 вересня 2022 13:26

У звільненій Балаклії підтвердили смерть людини від тортур.

Тортурну окупанти влаштували в приміщенні Балаклійського відділення поліції, повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У відділенні поліції був штаб російських військових. А в його підвальних приміщеннях та у будівлі "Балдрук" навпроти зробили в'язницю та тортурну для місцевих мешканців.

«Під час окупації решісти завжди тримали в полоні щонайменше 40 осіб, годуючи їх двічі на день кашами без нічого. Вони шукали через місцевих колаборантів тих, хто служив чи мав родичів до АТО. Також шукали людей, які допомагали українській армії знищувати решистів. А у разі, коли вони відпускали багато людей, а нових не було – хапали людей просто на вулиці біля відділу поліції. Один чоловік просидів у «в'язниці» 46 днів – рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі. За словами свідків, їх катували по-різному. Всі тортури описувати не буду, скажу лише, що «найлегше» - коли били струмом», - розповів Болвінов.

За даними Сергія Болвінова, в адмінбудівлі поліцейської дільниці перебували військові так званої «ЛНР» та чеченської республіки, а також представники омону Тольятті та ФСБ РФ. У кожному приміщенні містилося від 8 до 15 осіб, за якими таємно вели спостереження.

"Під час огляду будівлі ми виявили проводи, які вели до прихованих відеокамер у приміщеннях, де утримувалися заручники. Люди, у тому числі й жінки, спали на підлозі, а на допитах їх катували електричним струмом. Наразі ми маємо один підтверджений факт смерті людини в результаті тортур. Нам відомі анкетні дані потерпілого і місце поховання, тому проводитимемо ексгумацію для подальших процесуальних дій".

У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті.У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті. Фото: https://mvs.gov.ua

Втікаючи з українського міста, окупанти залишили ув'язнених у закритих приміщеннях. Втім, один із заручників зміг розбити вікно та вилізти, щоб відчинити всі двері та звільнити інших. Тому точна кількість утримуваних та постраждалих ще уточнюється.

Також у слідчих є інформація про вбитих мешканців міста. Про загиблих відомо, що їх розстріляли на блокпостах росіяни в останній день окупації – усі деталі ще з'ясовуються.

У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті.У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті. Фото: https://mvs.gov.ua

У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті.У Балаклії російські солдати закатували людину до смерті. Фото: https://mvs.gov.ua

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах